Mubarak Statement 15 Oktober

Op 15 Oktober 2011, verenigd in diversiteit, verenigd voor globale verandering, vragen we globale democratie: een globale regering door het volk, voor het volk. Geïnspireerd door onze broeders en zusters in Tunis, Kaïro, Bengazi, Daraa, Palestina-Israel, Spanje en Griekenland roepen we ook op voor een regime wissel… We zullen geen globale instellingen krijgen met de hoed in de hand smekend voor een verandering van het regime… Met de woorden van  Vandana Shiva, de Indische activist, vragen we vandaag om de G8 te vervangen door de ganse mensheid – de G 7,000,000,000.

Dit is onze globale Mubarak, onze globale Assad, onze globale Gaddafi: het IMF, het WTO, de globale markten, multinationale banken, de G8/G20, de Europese Centrale Bank, de Veiligheidsraad van de Verenigde naties, de Wereldbank, het Basel comité voor regulering van de banken en andere ondemocratische internationale instituties.

Net als Mubarak en Assad, mogen deze instituties het leven van de mensen niet leiden zonder hun toestemming. We zijn allemaal gelijk geboren. Elke Afrikaan en Aziaat is gelijk aan elke Europeaan en Amerikaan. Onze globale instituten moeten daar een afspiegeling van zijn, of omvergeworpen worden.

Vandaag zeggen we zoals de Zapatistas in Mexico “Ya basta! Aqui el pueblo manda y el gobierno obedece”: “Genoeg! Hier beveelt het volk en de globale instituten moeten gehoorzamen!” Zoals de Spaanse Tomalaplaza zeggen we: “Reële Democratie Nu” Echte globale democratie nu! Vandaag roepen we de brugers van de Wereld op: laten we het Tahrir Plein globaliseren! Laten we Puerta del Sol globaliseren!

Input:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.