Verslag Volksvergadering Reële Democratie Nu! Gent – 17 september 2011

Agenda Commissie 18h

Aanwezig: Ramon, Pascalle, Daniël

Vooraf

Eigenaardig genoeg was er ruime belangstelling van de Gentse Politie die aanwezig was met een verdekt opgestelde overvalwagen (arrestatie-team) en een gewone politiewagen. Twee Politie-officieren in burger stonden ons op te wachten en stelden enkele vragen.

De 2 officieren waren niet bedreigend maar wel nieuwsgierig. Het gesprek verliep in een vriendelijke professionele sfeer. Ze hebben ons een visitekaartje gegeven als tegenprestatie omdat wij ons paspoort gewillig afgaven. Op dat kaartje stond waar we terecht kunnen voor aanvragen van openbare manifestaties. We hebben beloofd die aanvragen ook te doen, indien nodig. Wel is de administratieve verwerkingstijd van zo’n aanvragen, volgens een officier mogen we rekenen op een maand, niet echt een uiting van dienstbaarheid aan het volk.

Gelukkig stonden we dicht bij de Luifel want we moesten samen met de politie vluchten voor de regen. Ze voorspelden dat er geen volk meer zou afkomen, maar zoals gewoonlijk komen de tellingen van de politie niet overeen met die van de organisatoren.

Toen we voldoende hadden duidelijk gemaak dat we niet stante pede de Korenmarkt wilden gaan bezetten mochten we beginnen vergaderen.

Afgesproken Rolverdeling

Moderator: Ramon, Spreektijd Coördinator: Pascalle Verslag: Daniël

Agenda

  • Voorstel moderatie op FB
  • Bespreking stappenplan
  • Voorstel Commissie Communicatie en taalverdeling
  • Voorstel Manifest/Visie

Volksvergadering 19h

Aanwezig: Ramon, Pascalle, Marc, Madjid, Jamila, Daniël

Verontschuldigd: Mylène, Alex, Hannes, Marian, Bram, Raf

We beslissen in consensus en in overleg zie https://niepleuen.wordpress.com/2011/08/24/snelgids-voor-groepsdynamiek-binnen-volksvergaderingen-deel-1/

Aangezien we slechts met een kleine groep waren werd beslist bij elk voorstel slechts 2 ronden (directe of indirecte goedkeuring/afkeuring na discussie) te voorzien in plaats van de gebruikelijke drie (in een derde ronde wordt gepoogd een nieuw compromis te vinden in werkgroepen). We moesten ook efficient vergaderen want twee mensen moesten nog terug met de trein.

We zijn een dynamische groep. Dingen die nu niet perfect zijn, kunnen verbeterd worden als de groep groter, en dus ook de collectieve wijsheid groter wordt.

Voorstel Moderatie op Facebook

Na voorlezing waren er geen bezwaren dus werd het voorstel moderatie direct aangenomen: https://niepleuen.wordpress.com/2011/09/13/afspraken-rond-moderatie-op-facebook-groep-versie-13-sept-2011/

Bespreking Stappenplan/Agenda

We hebben de verschillende data overlopen tot 15 Oktober

Zie resultaat Agenda

Voorstel Oprichting Commissie Communicatie en taakverdeling

Digitale Communicatie: Coördinatie Daniël, Marc is een verwoed blogger en wordt als auteur toegevoegd aan de redactie van de Blog/Site

Vertalingen: Coördinatie Pascalle, Vertalers: Ramon, Pascalle, Madjid, Daniël

Persmap: Coördinatie Ramon

Woordvoerder: Is nog een vacature. We zoeken iemand die die taak goed aan kan en de Beweging ook goed kent. Daniël vindt zichzelf hiervoor veel te oud. Op de vraag wat hij met jong bedoelde, antwoordde hij onder de vijftig.

Andere organisaties: Daniël heeft een gedetailleerde database, deze wordt rondgestuurd op de mailinglist om aan te vullen. Daniël volgt de debatten.

Flyer: Coördinatie Ramon, We maken de tekst, promo voor RDN Beweging en 15 Oktober via Pad = samenwerking tool voor tekstverwerking, zie Titanpad of Pirate Pad, We kunnen een van de beelden gebruiken die al gemaakt zijn door mensen op de FB-groep, vb. http://bit.ly/p4692f

De Flyers worden niet gebusd, maar verspreid op plaatsen waar mensen er een kunnen meenemen. Bvb ophangen aan een koordje in de wasserette, leggen in de bibliotheek, bepaalde cafés, buurthuizen…

Promo Video: We zoeken een kunstenaar die een video wil maken, Marc wil eventueel een video maken als we niemand vinden.

Om onze agenda af te stemmen op wat in Brussel en Internationaal gebeurd gaan Ramon en Pascalle naar de Intermarsen Commissie in Brussel

Voorstel Manifest/Visie

Daniël maakte een sneuveltekst waarin alle voorstellen van Gentse Indignados zaten plus een groot stuk uit het manifest van de Spaanse Indignados. De bespreking van het sneuvel tekst verliep vlot.

Omwille van oppositie

“en onze aarde opwarmt zonder dat men daar doeltreffende maatregelen tegen neemt” = weggelaten

“en ons behandelen als wegwerpartikelen.” = vervangen door “en ons niet behandelen als volwaardige burger.”

“We hebben een ethische revolutie nodig. In plaats van geld boven mensen te plaatsen, moeten we het opnieuw ten dienste van ons allen stellen. Wij zijn mensen, geen producten. Ik ben geen product van wat ik koop, de reden waarom ik het koop en diegene van wie ik het koop.” = volledig weggelaten

URL Visie/Manifest: https://niepleuen.wordpress.com/manifest-reele-democratie-nu-%E2%80%93-gent/

Afspraken volgende Volksvergadering

Het uur van vergaderen is niet doenbaar voor de mensen die van buiten Gent komen. We voorzien ook slechter weer voor de volgende Volksvergadering, daarom werd afgesproken om bijeen te komen in het café van De Centrale om 14h. We zijn trouwens voor het laatste deel van de Volksvergadering naar daar gevlucht omdat het te koud werd onder de luifel en de verslaggever al lang zonder stroom zat op zijn laptop.

Advertisements

Input:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.