Vreedzame Mars van uit Aachen naar Brussel

Vreedzame mars van de „verontwaardigden“ naar het Europese burger Forum (European General Assembly) van 08.10 tot en met 15.10.2011 in Brussel

De Duitse „verontwaardigden“ starten op 7 oktober in Aken.

Beste partij politici en heren van de economische elite: het is genoeg geweest!

Weg met de zelfsbedieningsmentaliteit van politici!

Weg met de geheime regering van de chef lobbyisten kapitaal krachtige banken en multinationals!

Stop de Plutocratie – stop de zieke en ziekmakende heerschapij van de Geld krijgers!

Stop politici die dat alles mogelijk hebben gemaakt en nog steeds mogelijk maken!

Voor een menswaardige toekomst voor alle mensen!

Met bovenstaande eisen en ons protests verzamelen wij ons op 7 oktober in Aken om daar te voet, met de fiets of auto, met de bus en met de trein naar Brussel te vertrekken om ons daar met gemotiveerde mensen uit heel Europa tijdends het eerste Europese Burger Forum te verzamelen. In Spanje is de mars naar Brussel al in Juni begonnen. Vanuit verschillende richtingen liepen verschillende groepen uit heel Spanje om zich op 23 Juli in Madrid te verenigen.

Onze verontwaardiging kent geen grenzen en heeft vaak dezelfde oorsprong. Zodoende lag het nabij om het idee van deze mars verder te verspreiden. Sinds Juli zijn meerdere internationale groepen onderweg naar het EU parlement in Brussel om de parlementariers onze verontwaardiging over hun niet zeer demokratische politiek duidelijk te maken. In het Europese forum van 8 tot en met 15 oktober zullen we informatie uitwisselen en over nieuwe modellen over deelname aan de politiek en ook over nieuwe structuren discusseren. We zullen in Brussel eisen ontwikkelen, die we aan de EU parlementariers en de partijen in de EU landen zullen richten. Daarbij hebben we ons o.a. tot doel gesteld politieke beslissingen in de handen van de mensen te geven. Basisdemocratische structuren in alle politieke lichamen moeten bij alle politieke besluiten de hoogste prioriteit krijgen, maar ook aspecten zoals een menselijke maatschapij met en voor elkaar.

Ook wij zullen vanuit heel Duitsland opbreken en op 7 oktober vanuit Aken via verschillende etappen plaatsen in Nederland en Belgie richting Brussel lopen om ons met de verontwaardigden uit heel Europa op het eerste burger forum van de Europese Unie te verenigen.

Enkele van onze richtlijnen zijn:

– De beweging is alleen van zichzelf. Wij zijn de dragers van het idee van deze mars. De verontwaardigden dragen deze ideeen. De verontwaardigden zijn alle burgers van Europa. De verontwaardigden zijn alle burgers van Europa. De verontwaardigden bewegen zich samen en gemeenschappelijk naar de hoofdstad van onze Europese gemeenschap.

– Wij bedanken ons uitdrukkelijk aan iedereen die zich inzet voor het idee van vrijheid, gelijkheid en vreedzame solidariteit! Wij willen iedereen laten zien dat het uur van de mensen in Europa is begonnen. Dat we concrete ideeen hebben die we opeisen.

-Spreek met elkaar, communiceer! Verspreid het idee van de eerste Europese mars van verontwaardigden.

-Wij solidariseren ons met de mensen die van overal vandaan opbreken om naar Brussel te gaan. Spanjaarden, Portugesen, Ieren, Italianen en Grieken – jullie kunnen op ons rekenen. Gemeenschappelijk dragen wij onze verontwaardiging naar Brussel!

In Ijsland neeemt de bevolking op dit moment deel aan het totstand komen van een nieuwe grondwet. Dit gebeurd met het principe „crowd-sourcing“, het ontwikkelen en verzamelen van intiligente ideeen. Ieder burger is opgeroepen om daar aan deel te nehmen – in een open procedure die vooral met behulp van het medium internet worden gecommuniseerd. Ijsland is een voorbeeld hoe het beter kann.

Wij willen ons samen met onze vrienden en vriendinnen uit alle landen van Europa inzetten en ervoor zorgen dat de waanzin van de financiele markten door een kleine minderheit die de politiek beheerst wordt gestopt. Echte democratie nu – voor een leefbare en liefdevolle toekomst voor iedereen!

Progamma:

.
Vrijdag 7 oktober:
Manifestatie Aken, Markt 12.00 uur.
van Aken naar Gulpen (18 km)
Zaterdag 8 oktober:
van Gulpen naar Maastricht (19 km)
Zondag 9 oktober:
van Maastricht naar Tongeren (21 km)
Maandag 10 oktober:
van Tongeren naar Sint-Truiden (19 km)
Dinsdag, 11 oktober:
van Sint-Truiden naar Tienen (19 km)
Woensdagh 12. oktober:
van Tienen naar Leuven (19km)
Donderdag 13 oktober:
van Leuven naar Brussel (27 km)
Vrijdag 14 oktober:
Internationaal Sociaal Forum Brussel en Acampada
Zaterdag 15 Oktober:
INTERNATIONALE DEMONSTRATION EN INTERNATIONAAL SOCIAAL FORUM IN BRUSSEL

Kontakt

Koordinatie Mars Duitsland:
empoertenmarsch.deutschland@googlemail.com
Info telefoon:
+49 (0) 176-94618427
+49 (0) 170-9636299
Pressesprecher:
Horst Schnitzler
+49 (0) 171-1400777

Advertisements

Input:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.