Uitgekookt plan van de politie en overheden om de Indignados beweging te desavoueren

De politie heeft blijkbaar tenten en materiaal in het HUB, waar de Indignados een week mochten logeren, beschadigd tijdens de betoging toen ze  het gebouw leeg haalde. Zielig. Wraak omwille van de op heterdaad betrapte collega bij de Dexia actie?  Een gedeelte van deze wandaden zijn ook gefilmd.

Als eerste hebben de flikken daar al het eten van de indignados weggegooid. De officiële reden was hygiëne en veiligheid, blijkt dat ze het nodig vonden om alle persoonlijke spullen te doorzoeken (“veiligheid”) en de ecologische toiletten kapot te kloppen (“hygiëne”).

De toiletten van het gebouw zelf waren reeds gesabotteerd met sneldrogende cement voor de Indignados het gebouw binnen mochten. Ze deden nix verkeerd. Ze hadden toestemming van de rector van de universiteit om er te verblijven. Toch worden ze door burgemeester Pivin van Koekelberg uit het gebouw gezet zonder pardon. Provocateurs hebben hard gewerkt om voor Pivin een schijnreden te fabriceren.

De politici hebben geen antwoord op onze  terechte aanklachten tegen een onmenselijk systeem. Ze weten dat hun democratische vertegenwoordiging maar schijn is en dat ze die schijn alleen maar kunnen ophouden met nog meer leugens, nog meer achterbaksheid.

De Standaard publiceerde een aantal foto’s van het gebouw binnen na het bezoek van de politie. Daarop is te zien dat provocateurs, mensen die niets met de beweging te maken hebben, ook binnen ook aan het werk zijn geweest met het aanbrengen van grafitti.

Afgelopen vrijdag waren we nog in de bibliotheek, de ruimte waar de meeste foto’s zijn getrokken, en toen was daar nog nauwelijks enige graffiti te zien. Ik schat dat tussen de 50 en 80 procent van de graffiti op de foto’s, daar achteraf is aangebracht.

De Indignados werken niet met spuitbussen, wel met kleurkrijt, dat makkelijk kan weg gewassen worden.

Tijdens de betoging van 15 oktober  is er een foutloos parcours gelopen, maar de politie heeft er tegen het einde wel alles aan gedaan om rellen uit te lokken. Tot tweemaal toe werd plotseling midden in de betoging, prikkeldraad over de straat geplaatst door agenten in dreigende poses. Zonder enige uitleg.

Prikkel Draad zonder reden

Prikkeldraad zonder reden

Terwijl de meeste media in zekere mate woord en wederwoord respecteren en ook de Indignados aanhalen over het gebeuren, loopt VT4 weg met de prijs van de domheid… VT4 titelt: “INDIGNADOS: BESCHADIGINGEN IN HUB-GEBOUW”. Riooljournalistiek buiten categorie.

“We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us.”

Anonymous Mask

Zie ook verslag van de betoging en reacties van de organisatoren
Video met reactie (Frans)

Referenties

2011-10-14 Belgian secret police caught severely violating human rights #AgoraBRX #walktobrussels

Input:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.