Persbericht Occupy Ghent

PROGRAMMA 29 oktober Zuidpark Gent

Kaart locaties 
13h-15h Speakers Corner [locatie 1]
15h30-16h Agenda Commisie Volksvergadering [locatie 4]
16h-17h Workshop Volksvergaderingen [locatie 1]
17h -19h Volksvergadering [locatie 1]

Doorlopend
[locatie 2] Van 13h tot 19h Infodorp met Greenpeace, Oxfam en anderen…
[locatie 3] Doorlopend Muziek, Artistieke Expressie, Film en Animatie
Er is een stand met snacks waarvoor een vrije bijdrage gevraagd zal worden

De internationale beweging die op 15 oktober miljoenen mensen op de been bracht in meer dan 980 steden, krijgt op zaterdag 29 oktober ook navolging in Gent. Na de succesvolle Occupy Brussels, Occupy Antwerp  en Occupy Leuven zal deze zaterdag het Zuidpark te Gent bezet worden. Een volledige dag verzamelen er honderden verontwaardigde Gentenaars die deel willen nemen aan deze internationale beweging. Zij willen die dag enerzijds protesteren tegen de hebzucht van de financiële, economische en poltieke elites. Anderzijds willen Zij ook mensen zelf laten zoeken via discussie en overleg, kunst, muziek, etc naar andere vormen van samenleven en alternatieven op een falend kapitalistisch wereldsysteem.

Het idee achter Occupy Ghent komt over gewaaid uit de reeds wekenlange bezetting in Wall Street en de enorme pleinbezettingen in Egypte, Tunesie, Spanje, Griekenland, etc. Ook in België wordt de 99% van bevolking reeds decennialang gegijzeld door de winsthonger van de rijkste 1%. Jongeren vinden geen vast werk, ouderen moeten weldra langer werken, publieke diensten worden afgebouwd en de levensduurte stijgt jaar na jaar. De Belgische politici lieten één voor één al verstaan dat de gewone mensen willen laten opdraaien voor de crisis van de 1%. Het wordt tijd dat de 99% zelf de samenleving opnieuw in handen durft te nemen.

De Occupy-beweging is de logica van dit systeem grondig beu. Ze roept in tientallen landen en honderden steden mensen samen om publieke plaatsen te bezetten en na te denken over een andere manier van samenleven. Politici vandaag vertegenwoordigen vandaag helemaal niet de 99% van de bevolking, maar voeren gewillig de dictaten van de markt uit. Occupt Ghent wil politiek opnieuw bij de mensen brengen, mensen stimuleren zelf naar alternatieven en oplossingen te zoeken. Maar vooral ook mensen te stimuleren zich te engageren en terug te durven vechten tegen de hebzucht van een kleine groep rijken.

Occupy Ghent draagt geen politieke kleur of organisatie. We willen de mogelijkheid bieden aan eenieder, jong of oud, intellectueel of arbeider, zwart of blank, politiek geëngageerd of cynicus om samen vorm te geven aan de 99%. We zullen tot onze eigen oplossingen op hun crisis.

Afspraak is zaterdag 29 oktober vanaf 13u aan het Zuid. Deelnemers kunnen er een ganse dag participeren via een speakerscorner, algemene volksvergadering, creatieve workshops, infostands, filmmateriaal, etc.

Input:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.